fysioXpert Zeist passie voor zorg beweging en sport

Wij zetten medisch fitness in voor vitaliteit, bewegen met een chronische aandoeningen en voor het verbeteren van sportprestaties.

Vitaliteit
Wanneer je voldoende beweegt voel je je fitter, kun je beter ontspannen, slaap je beter en je krijgt een betere spijsvertering. De kans op het krijgen van een ziekte of (chronische) aandoening is bij voldoende beweging gedaald. Mensen met een goede conditie voelen zich ook psychisch beter.

Bewegen met een chronische aandoening
Onderzoek laat zien dat het zeer belangrijk is om bij chronische aandoeningen zoals artrose, of diabetes te bewegen. Heb je een chronische aandoening en wil je bewegen onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut maak een afspraak. Heeft u vragen hierover, neem dan contact op met één van onze fysiotherapeuten.

Verbeteren van sportprestaties
Betere sportprestaties, minder blessures en effectiever trainen. Verbeter je fysieke mogelijkheden en ontwikkel je atletisch vermogen. Onze manier van trainen is gebaseerd op functionele fitheid onderbouwd met testen, meten en direct verbeteren. Functionele Fitheid is de basis om meer trainingsuren aan te kunnen en kwaliteit te blijven leveren in sportspecifieke vaardigheden. Heeft u vragen hierover, neem dan contact op met één van onze fysiotherapeuten.

Jeugdsporters vanaf 9 jaar
Uit diverse onderzoeken is duidelijk geworden dat er bepaalde unieke perioden in de ontwikkeling van kinderen waarin ze meer gevoelig zijn voor specifieke trainingsvormen. Deze unieke perioden in de ontwikkeling zijn vlak voor en na de puberteit. Met betrekking tot het bovenstaande is er redelijk veel onderzoek gedaan wanneer je trainingsvormen als kracht, keren en wenden, snelheid en uithoudingsvermogen moet gaan trainen. Heeft u vragen hierover, neem dan contact op met één van onze fysiotherapeuten.

Personal training
Na het volgen van een behandeltraject kunnen wij je ondersteunen door onze Personal trainer Genny Keustermans. Deze ondersteuning bestaat uit een coaching en training om je persoonlijke doelen op gebied van bewegen en kwaliteit van leven te realiseren. Heeft u vragen hierover, neem dan contact op met onze personal trainer Dr.Geneveva Keustermans.